Hoe we werken

Buro Fiks werkt o.a. met de ‘Rockefeller Habits’: een simpele en beproefde methode voor groeiende organisaties. Deze methode kunnen we je helpen te hanteren door de volgende stappen:

Stap 1.

MAKEN VAN JE EIGEN “ONE-PAGE STRATEGIC PLAN”.

In een One-Page Strategic Plan (her)bepalen we je beginselen en gebruiken we die als startpunt voor het kiezen voor de juiste lange en korte termijn prioriteiten.

Dat kost ongeveer twee dagen en creëert heel veel duidelijkheid en rust. Zo weet je zeker dat alle tijd wordt besteed aan de juiste dingen. Dingen die bijdragen aan je doel op lange termijn.

Stap 2.

MEETPUNTEN.

Elke organisatie heeft een paar simpele, maar elementaire meetpunten die laten zien hoe het gaat en of je nog op koers bent.

Door deze meetpunten te kennen en op de juiste momenten te meten, zie je of je nog op koers bent en kun je sneller schakelen als dit niet zo is. Samen vinden we deze meetpunten, zodat je ze altijd voorhanden hebt.

Stap 3.

RITME HOUDEN.

Een goed plan en de juiste meetpunten zijn alleen maar iets waard als je ze ook consequent aandacht blijft geven.

Gelukkig is dat met de Rockefeller Habits vrij eenvoudig. Maar ritme is belangrijk. Ritme in overleg en in meten. Het moet gaan leven, in je systeem komen. Daarom is er een standaard ritme dat je daarbij helpt. Een keer per kwartaal faciliteren wij in dat ritme de belangrijke kwartaalmeeting. Daarin kijken we terug en vooruit naar nieuwe prioriteiten. Dan krijg je de zo belangrijke cadans. Dat kan in een groep met andere ondernemers of directies, maar ook alleen met je team.